Podem construir un món millor

Quan una part del nostre cos no està bé, ens trobem malament, estem malalts.
Amb el món passa una cosa semblant. Si una part del món no està bé, a causa de problemes com la fam, la guerra o la injustícia, la resta també se’n ressent.
Amb l'esforç de tots per aconseguir el bé comú se superarien moltes dificultats.
La Companyia de Maria s'esforça cada dia per construir un món millor.

Hi ha persones que ajuden a anar solucionant els problemes del món. Homes i dones que donen suport amb el seu temps, el seu esforç, els seus diners... projectes humanitaris que milloren la qualitat de vida de moltes persones. Així ens mostren pràcticament que vol dir la paraula solidaritat.

La Companyia de Maria treballa d’una manera solidària i fraterna en una munió de països. El seu objectiu és fer del món un lloc més just i acollidor, sobretot a través del seu Projecte Educatiu.



Joana de Lestonnac va fer de la solidaritat la seva forma de vida, que resumí en un gest no sempre fàcil de portar a la pràctica: "allargar la mà".

• Saps què és una ONG? Investiga sobre aquest tema. Escriu el nom d'una ONG i quina mena de projectes duu a terme. Digues si creus que la seva tasca contribueix a construir un món millor i explica per què.

Recorda el que ja saps sobre Joana de Lestonnac:


Joana de Lestonnac va néixer a Bordeus, França, el 1556. Es casà amb Gastó de Monferrant-Landiràs. Tingué vuit fills i els tres primers. Sempre mostrà un caràcter acollidor . Se li van morir un oncle, el pare, el marit i un fill. Es va fer càrrec de la hisenda familiar. Dues de les filles es feren religioses, la més petita i el fill gran es van casar. Joana es retirà en un monestir, però caiguémalalta i el va haver de deixar. A Bordeus hi hagué una epidèmia de pesta i va ajudar els malalts. Cap a l'any 1605 proposà a un grup d'amigues la creació d'una congregació religiosa.


Clica l'enllaç per descarregar un power sobre la vida de Joana de Lestonnac
Pots fer unes activitats JClic

SABIES QUE...?
• La Companyia de Maria, en el seu camí d'educació, treballa en molts llocs del món amb el desig que tot evolucioni positivament i que la humanitat vagi avançant cap a la construcció d'un món més fratern i solidari.• Avui en dia, la Companyia de Maria vol educar per aconseguir:
- Tolerància i solidaritat.
- Pau i justícia.
- Eradicar la pobresa.

- Acompanyar els refugiats.
- Acollir als emigrants. 
- L'alfabetització de tothom.
- La promoció de la dona.

VOLUNTARIAT LESTONNAC

La Companyia de Maria s'ha distingit sempre per la seva solidaritat amb els grups marginats, els pobles més necessitats, les persones a la recerca de suport. Per aquest motiu, el 1980 va establir un programa de solidaritat internacional, el Voluntariat Lestonnac. El seu principal objectiu és contribuir al desenvolupament de les poblacions més desfavorides del món.

 




LA FISC: UNA FUNDACIÓ DE SOLIDARITAT
La Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria (FISC) treballa, des de 1980, per eradicar la pobresa dels pobles més pobres del món.
Per aixó, coopera en la realització de projectes de desenvolupament i de sensibilització, fomenta la cultura del compartir, denuncia la injustícia i promou l'educació.
Duu a terme totes aquestes accions tant en els països mes empobrits d’Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa de l'Est com entre els col•lectius marginats de països amb una bona situació econòmica.


La FISC es una ONG que promou la cultura de la solidaritat, a través d'accions de voluntariat. Aquest estil solidari constitueix una nova manera de percebre i comprendre la realitat, d'orientar-la cap a la convivència pacífica amb tots els pobles del món. Les seves vies d'actuació son: la sensibilització que busca eradicar la indiferència davant la pobresa i la injustícia; la formació en l’anàlisi crítica de la realitat i la posada en marxa i participació en projectes de cooperació destinats a millorar les condicions de vida de les poblacions mes desafavorides del món.
El repte més important que es marca actualment la FISC es el diàleg entre cultures. Des del seu origen cristià intenta contrarestar així la falta de solidaritat i la injustícia que afecta diàriament milions de persones.

Pots accedir a la web de la FISC